Skoldag

Idag var en mycket, mycket speciell dag när Wilmer gjorde sin första skoldag och började 6-års på riktigt.
Att det inte bara var fritids som tidigare märktes redan på morgonen då alla fick ställa sig på led utanför klassrummet, gå in en i taget och hälsa godmorgon i hand på fröknarna och få sin alldeles egna plats i klassrummet. Spännande tyckte Wilmer när han blev lämnad, och stolt som en tupp var han när jag hämtade honom och han fick visa sin nya loggbok och vad han ritat i den ♥Självklart ville också familjens största festprisse fira sina framgångar som skolkille med ett litet party...
Så vi bakade en sockerkaka, pyntade med ballonger till middagen
och smaskade sen i oss kakan till Myror i brallan
Och visst är han värd att firas min finaste, bästa storkille! Säkert är jag minst lika stolt som han själv och lycklig som bara den att han tycker det är så kul och trivs så bra! Det är så oerhört stort att han börjar skolan, en helt ny värld som jag har absolut noll koll på. Men man lär sig väl under resans gång antar jag. Lite läskigt är det allt, men allra mest bara roligt och spännande, även för en mamma...

/Sara

Brandstationen

Brandmännen på vår brandstation har en trevlig tratition att hålla öppet hus för nyfikna besökare en gång per termin och igår var en sån dag.
I vår familj är vi väldigt nyfikna på allt vad brandbilar och brandmän heter, i synnerhet Alfred som just upptäckt Halvanböckerna och har brandbilsboken som sin absoluta favorit. Tillsammans med många, många andra klättrade vi runt i brandbilar, provade utrustning och sprutade med slangar tills vi inte orkade mer.
Alfred hade nog i och för sig orkat ett tag till, för när vi skulle åka blev han så ledsen och ville mycket hellre stanna på "brandsonen" och bo med brandmännen än följa med oss...

Tänk bara att få styra den stora släckbilen alldeles själv


prova hur många hjälmar som helst...vara rökdykare...
(jo, det är en hel del slangar och grejer att hålla reda på om allt ska bli rätt... )


klättra högt upp på stegbilen och till och med styra den...
krypa genom röktunneln...spruta med riktiga brandslangen...
titta på kvaddade bilar...


Vi missade själva showen när brandmnnen släckte en riktig brand, men vi gick in i rummet där eldsvådan ägt rum och när Wilmer såg eländet tyckte han att de borde ringa efter Ernst. Det hade han nog rätt i =) 


Jag tycker det är fantastiskt att de öppnar upp sin arbetsplats sådär och låter barnen krylla runt och uppleva allt hur mycket som helst!

Alla barnen brandmän på plats


/Sara

Spontanbesök

Ibland händer det... Någon ringer och frågar om de får komma och hälsa på, lite sådär lagom spontant, och man blir så himla glad och det känns helt fantastiskt att allt i livet inte måste vara alldeles totalplanerat bara för man börjat jobba. Förra veckan ringde min syster och vi bestämde att lördagen var en perfekt dag för lagom spontana besök och de gjorde slag i saken och kom hit för att spendera sin lediga dag med oss!
Yippie!!!!

Lilla Levi hade blivit väldigt stark och lärt sig snurra från rygg till magläge


Wilmer och Alfred tyckte det var mysigt att träffa bebiskusinenAlfred fick så mycket härlig uppmärksamhet och njöt i fulla drag av att mysa in sig i kojan
och läsa bok med moster Anna


Knappt hann de stänga dörren efter att vi kramats hejdå förrän han sa att han ville åka hem till dem, så det får väl inte dröja allt för länge innan vi gör ett lagom spontant återbesök!

/Sara

RSS 2.0