Dagen då jag inte började jobba

Det här var dagen då jag inte började jobba... Inte på jobb i alla fall. En underbar känsla, overklig och självklar på samma gång. Den första av alla mina dagar med barnen blev en helt fantastisk en, i all sin enkelhet. Jag gläder mig över små saker som att vi vaknade och kom upp i hyfsad tid, ägnade morgonen åt mys i sängen, lek och frukost i lugn och ro istället för de sura miner som brukar uppstå när barnen kryper upp i tv-soffan, vaknar till där och aldrig vill lämna den... Att vi kunde ägna dagen åt att bygga och sortera lego i olika omgångar... Att alla åt lunch med glada miner trots att det varken var pannkaka, korv eller köttbullar... Att jag hann dammsuga förskräckligt äckliga golv i åtminstone halva huset... Att Wilmer fick komma iväg till Eskil och leka samtidigt som Alfred och Elvira kom igång och lekte väldigt fint tillsammans... Vardag som gör mig lycklig.
 
Vi hjälptes åt att göra en almanacka för våra dagar ett tag framöver, småttingarna tyckte det var roligt att räkna, hitta och sätta upp datumen i rätt ordning och jag kände mig glad att vi redan hade flera roliga saker att fylla i och se fram emot. Och fast att jag egentligen inte är någon stor vän av planering utan mer gillar när det får bli som det blir, tycker jag det är skönt att ha någon slags översikt. Dessutom tycker jag det är ett toppensätt för barnen att få en känsla för hur tiden går, hur den mäts och delas upp, och ett enkelt sätt att göra dem delaktiga i hur vi ska använda vår tid. Här ska de få vara med och peta in sina önskemål om vad de vill göra!
 
Dagens bästa: känslan av att äntligen vara här, i det jag drömt om, att få göra det jag mest av allt vill
 
Dagens sämsta: att semestern tog slut och John började jobba, tomt när han inte är hemma längre
 
: ) Sara

Eftervärme

Igår hade vi en sån där kväll man kan leva på länge.
Underbara människor var här och delade middag, kväll och natt på altanen, ljuslyktor och månsken i det varma augustimörkret med oss. Lycka. En sån där kväll när man känner sig helt orimligt rik på andra saker än pengar och förstår att värdet i livet kan mätas på så många olika sätt. En kväll som lämnar en sån där ljuvlig eftervärme att jag kunnat njuta av den också hela dagen idag, och nog fortfarande kommer att kunna gotta mig i den imorgon.
En sån eftervärme som kanske hela den här sommaren kommer att lämna efter sig, värme att plocka fram långt in på hösten när det behöver fyllas på med sånt. Jag gillar eftervärme. Den får allt det fina att räcka längre utan att man måste drömma sig tillbaka, gräva ner sig i gamla minnen och kanske missa att leva där man är. Den bara finns där som ett lätt och behagligt täcke över nuet. 

Sommar och ljuvligheter

Den här sommaren alltså. Värmen. Jag smäller av! Och inte av någon plågsam anledning, utan av helt paradisisk ljuvlighet som omsluter mig dag och natt och fyller mig mer och mer för vartenda varmt och ljumt andetag jag får ta! Det är så sällan Sverige har mer än nån enstaka sån här dag att bjuda på under en sommar, men i år verkar det aldrig ta slut. Så långt prognoserna sträcker sig bara fortsätter och fortsätter det och jag blir sprickfärdig av lycka!
Jag vet inte om det är något odelat bra eller om en onaturligt härlig värme klimatmässigt kanske är något man borde oroa sig en smula över, men för min egen personliga del är jag så lycklig över en sommar som är precis så som jag vill ha den. Jag känner mig så otroligt tacksam att jag får vara med om den! Här och nu vill jag vara. Leva. Njuta. Kliva ut genom dörren på morgonen, söka skuggan under dagen, sitta kvar ute i bara linne hur sent som helst och sova med vidöppna fönster, och ändå bara mötas och omfamnas av denna värme. Inte behöva frysa en enda gång. Det är en sommar värd namnet!
Men nu måste jag göra det omöjliga, slita mig från den underbara natten och gå in och lägga mig. Vore det inte för en liten gosig flicka som ligger och snusar och sover i min säng så skulle jag nog bara strunta i detta slöseri med ljuvlighet. Men att få byta en ljuvlighet mot en annan sådär... Lycka!
RSS 2.0