En månad

 

En månad sen vi åkte hemifrån, och kanske är det först nu man förstår hur fort hela det här kommer att gå. En månad låter så mycket och är ju långt mycket mer än vad en vanlig semesterresa normalt brukar vara. I alla fall för vår del. Men det känns inte alls länge. Jag kan inte förstå hur det kan gå så rasande snabbt och ur det här perspektivet verkar tre månader kvar alldeles för lite, varför tog vi inte sex månader som vi först tänkte? Vi har i stort sett inte tagit oss för någonting alls sen vi kom hit till Lanta men känner oss varken rastlösa eller uttråkade och någon överdos av familj har vi inte heller i sikte än. Tvärt emot flyter allting på väldigt fint nu och när alla fått vara friska och det mer eller mindre slutat regna känner man sig inget annat än fullkomligt lycklig. Det vill till att lägga i en extra växel livsnjutning bara så man inte missar ett enda ögonblick av allt det som är underbart och fantastiskt med att få vara här…

Därmed inte sagt att vi inte längtar väldigt efter lite avlösning, en dag med barnvakt skulle vara en gudagåva för det är så intensivt med de här tre små. Mycket, mycket mer intensivt än vi kunnat föreställa oss och jag kan fortfarande inte förstå hur två lediga vuxna kan vara så fullt sysselsatta vareviga dag från morgon till kväll utan att för den skull få något särskilt gjort???  Visserligen låter vi saker och ting ta sin tid och stressar inte det minsta med någonting alls, vi leker och grejar en väldig massa, men ändå, det känns inte riktigt rimligt?

Och, alla kära vänner, vad vi saknar er!!!! När vi tänker på er känner vi verkligen att vi varit borta ett tag och vi önskar att ni var här allihop. Nu är det så att man flyger på nästan varenda människa man får tillfälle att prata med för det känns så tomt inuti utan alla er som man är van vid att träffa. Men hur mycket härligt nytt folk man än stöter på så går inga människor i världen upp mot er, vi längtar verkligen efter VÅRA vänner!
Finns det några knep att locka hit er så ut med språket…

Imorse låg havet blankt och grönt mot den ljusa stranden, med mörka berg och dimslöjor som flöt ihop med himlen bakom, omöjligt att beskriva, omöjligt att glömma, men sagolikt! Stranden här nedanför har blivit sju gånger bättre sen vi kom hit och den första besvikelsen börjar mer och mer förbytas i någon slags kärlek. Massor av ny sand har blåst in (så stormar och vågor har i alla fall fört något gott med sig!) och nu är det fullt möjligt att bada precis här på vår lilla plätt.
Imorse var vattnet dessutom så klart att man för första gången kunde se botten och vi upptäckte att i lågvattnet har vi som en egen liten pool i skydd av stenarna därute, kanske 50 cm djupt och perfekt för Alfred att flyta omkring i.

Han klarar sig så bra i vattnet nu och vill ”mimma” mest hela tiden

Också perfekt för Wilmer att börja simträna lite utan flytisarna. Han var riktigt taggad och vi höll på länge med det på förimddagen. Resten av dagen bara flöt på… lunch hos Mot och Maem, sovning (inkluderande film för Wilmer, massage för John och läsning för mig)

Lite lek i trädgården

Och så ett ljuvligt bad i solnedgången med brorsorna. Alfred tröttnade snart, men Wilmer och jag flöt runt i det varma, Krabiskt mörkgröna vattnet ända tills solen sjunkit så lågt att den nästan slog i vattnet och hela världen kändes rosa. Vi viskade om hur lyckligt lottade vi är som får vara med om det här och tyckte att det var precis som vi drömt om!

 

/Sara

Anna
2010-11-26 @ 20:57:29
URL: http://svalander.blogg.se/

Ljuvligt att ni får era drömmar uppfyllda!

Katti
2010-12-02 @ 16:11:04

Hej kära Hofgrenar!



Vi har äntligen kollat igenom er fina blogg efter ett långt uppehåll - trasigt internet...

Vi saknar er oxå. Vi pratar ofta om er, och nämner er varje gång vi åker förbi infarten till Skrävstavägen. Idag är alla pojkar hemma eftersom både David och jag är lite risiga-vi har därför i lugn och ro kollat in alla era bilder. David sa nyss "snälla, snälla, snälla, snälla mamma kan inte vi åka till Thailand snart oxå så att jag får leka med Wilmer." Vad skönt att få vara på samma plats ett längre tag - det verkar läckert att hinna bli så hemma som ni verkar ha blivit. Även om ni tycker att tiden går fort så är väl just den hemma-känslan ett kvitto på att ni har varit i Lanta en god stund. Det låter så härligt allt ni beskriver av liv, bad och matstunder! David blev impad av att Wilmer klarar sig utan flytisar - han såg det själv på en av bilderna.

Allt är bra här hos oss bortsett från lite dassighet just idag. Det stora här hemma i Tumba/Vårsta är ju basaren på lördag. Vi har bl a gjort 100 chokladbollar igår under vilket vi diskuterade hur stora bollar John brukar göra?? Större än de vanliga man har hemma kom vi fram till - huvudsaken är att det blir några chokladbollar gjorda trots att ni bangar i år... David och Jakob hälsar supermycket till er alla och särskilt till wilmer o Alfred. Många kramar från oss i Vårsta!

Cina
2010-12-03 @ 20:50:13

Hej!! Jättekul att se och läsa att ni verkar ha det så bra!



Jag är inte världens bästa blogg-följare, men jag kollar då och då, och framför allt tänker jag väldigt ofta på er!



Hät pågår förstås basarförberedelser inför morgondagen. Barnen har somnat och jag funderar på att ta en promenad i det otroligt vackra vinterlandskapet. På måndag kväll kommer släkten hit och firar att Eskil fyllt 4 år:)



Vill särskilt framföra ett tack från Eskil till Wilmer för det fina kortet, det var väldigt uppskattat!



Ser så mycket fram emot att sammanstråla med er i värmen (om mindre än en månad nu!).



Kram Cina

Sara
2010-12-08 @ 17:38:44

Anna- alltid lika roligt när du kommenterar, du är så flitig!

Katti-så roligt att höra från er, vi saknar er verkligen allihop och instämmer m David: snälla, snälla, snälla, kan inte ni också åka till Thailand??? =)

Cina-Åh vad vi längtar tills ni kommer, det ska bli så roligt att få ert sällskap!

Kramar till er alla




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0